Nem darál, keveset vagy sokat darál, durva a darálék

csütörtök, 23 január 2020 21:06
Nem túl gyakori, de előfordul, hogy kávéfőzőnk darálója rakoncátlankodik. A legrosszabb verzió, ha a daráló egyáltalán el sem indul.

Nem ad tejhabot, csak fröcsköli, nem szívja fel a tejet

csütörtök, 23 január 2020 21:04
Az integrált tejhabkészítős gépek, egyik legérzékenyebb pontja ez a terület. Alapvetően azzal nem árt, ha tisztában vagyunk, ezek a gépek nem erre vannak kihegyezve. Nem képesek egész nap ontani magukból a tejhabot hosszú távon.

Nem kapcsol be, nem reagál a gombnyomásra, meg van bolondulva

csütörtök, 23 január 2020 21:02
Nem kapcsol be, nem reagál gombnyomásra, nem elvárt működés a legtöbb esetben elektromos hibára utal. A leggyakoribb talán a tápellátási hiba, amikor be sem lehet kapcsolni a gépet, vagy kikapcsol magától.

Forró vizet ad, de a kávét nem főzi le

csütörtök, 23 január 2020 21:00
Gyakori probléma, hogy forró vizet még ad a gép, de darálás után a kávét már nem tudja lefőzni.

Kávélerakódás a kávégépben

csütörtök, 23 január 2020 20:58
Aki kávézik, az tudja, hogy bizony a kávé elég makacs, idővel mindent bebarnít és ha nincs rendszeresen eltávolítva, egyre nehezebben adja meg magát.Ugyanez igaz a kávéfőzőnk főzőegységére valamint az utána lévő kávécsőre, a kifolyót is beleértve.

Vizes a pogácsa, víz áll a zacctartóban

csütörtök, 23 január 2020 20:57
Szinte minden kávéfőző tulajdonos életében eljön a pillanat, amikor észreveszi, hogy a lefőzött pogácsa nem olyan, mint régen. Vizes, szétesik, esetleg konkrétan víz áll a zacctartályban.

Folyik, csepeg a víz a gépből

csütörtök, 23 január 2020 20:54
Sokszor kerül hozzám kávégép, amiből valahol folyik a víz kisebb-nagyobb mértékben. A vízfolt megjelenési helye változó és igazából kávégéptől is függ, hol talál magának kiutat, így csakis ennek ismeretében maximum sejthető hol lehet a probléma, de a pontos diagnózishoz kevés.

Kávéfőző vízkövesedése

csütörtök, 23 január 2020 20:49
Sokan nem is gondolnák, de az egyik fő ellensége a kávégépeknek is a vízkő. Lerakódik a kazán falán, ezáltal hosszabb lesz a felmelegítési idő, hamarabb elhasználódik a fűtőszál, extrém esetben elég, cserélni kell.