Idővel lerakódnak kávémaradványok, elsősorban a kifolyófejben, de a cső falát is bevonja egy vékony sötétbarna kávéréteg. A főzőegységünk szűrőjét sem kíméli.
Elsődleges jele a kávégépünk elzsírosodásának, hogy a megszokott kávénk már nem olyan ízes, mint megszoktuk.
Következő lépésként a kifolyóból egyre vékonyodó sugárban csurog a kávé, majd nem ritka, hogy valamelyik kifolyócsonk teljesen eldugul, esetleg csak csepegtet.
Ez a probléma megelőzhető, ha rendszeresen erre a célra készült kávézsírtalanító tablettával rendszeresen megtisztítjuk a teljes kávéjáratot.
Dugult, nehezen csurdogáló kávé esetén már többnyire a gép, de legalábbis a kifolyó szétszedése szükséges.
Hogyan kávézsirtalanítsuk kávéfőzőnket?
Erre a kérdésre választ talál blogomban, ahol a kávégépek karbantartásáról is írok.
Kávélerakódás a kávégépben
Aki kávézik, az tudja, hogy bizony a kávé elég makacs, idővel mindent bebarnít és ha nincs rendszeresen eltávolítva, egyre nehezebben adja meg magát.
Ugyanez igaz a kávéfőzőnk főzőegységére valamint az utána lévő kávécsőre, a kifolyót is beleértve.
Új hozzászólás
Kérjük töltsön ki minden kötelező mezőt, amit csillag (*) jelöl. A HTML használata nem engedélyezett.