Nem ad tejhabot, csak fröcsköli, nem szívja fel a tejet

csütörtök, 23 január 2020 21:04 Kávéfőző hibajelenségek
Értékelés:
(54 szavazat)
Tejhab, tejhab be csodás... Tejhab, tejhab be csodás... Kavegepnet

Az integrált tejhabkészítős gépek, egyik legérzékenyebb pontja ez a terület. Alapvetően azzal nem árt, ha tisztában vagyunk, ezek a gépek nem erre vannak kihegyezve. Nem képesek egész nap ontani magukból a tejhabot hosszú távon.

Aki tejhabban akar fürödni, a legjobban egy külön tejhabkészítő vásárlásával jár. Néhány ezer forintért kapható, míg az integrált tejhabosító javítása nem olcsó mulatság, ha alkatrészt is cserélni kell.
Ne ijedjünk azért meg. Az esetek nagy részében egészen egyszerűen arról van szó, hogy a gép kerámiaszelepe (az integrált tejhabosítós gépek szinte mindegyike ilyen) vízköves és egész egyszerűen kevés a gőz.
A másik leggyakoribb hiba, hogy a tejmaradványok lerakódnak a tejhabkészítő fejben, eltömítik a kis levegő lukacskát, szűkítik a járatokat.
A tejhab készítéshez az is fontos, hogy a tej egyrészt tartalmazzon fehérjét (növényi alapú tej nem fog felhabosodni), illetve megfelelően hideg legyen a hűtőből.
Első körben mindenképpen egy alapos vízkőtlenítést javaslok, valamilyen minőségi kávégép vízkőoldó szerrel.
Második lépésként a tejhabosító rész gép általi többszöri átmosását a speciálisan tejhabosító tisztítására készült szerek egyikével.
Ha nagyon nem jutunk előbbre átmeneti megoldásként megpróbálhatjuk felemelni a tejes edényt (ha nem saját kancsós a gép) magasabbra, így jó eséllyel el fog indulni a tejhab.

Új hozzászólás

Kérjük töltsön ki minden kötelező mezőt, amit csillag (*) jelöl. A HTML használata nem engedélyezett.