Vizes a pogácsa, víz áll a zacctartóban

csütörtök, 23 január 2020 20:57 Kávéfőző hibajelenségek
Értékelés:
(72 szavazat)
Víz a zacctartályban Víz a zacctartályban Kavegepnet

Szinte minden kávéfőző tulajdonos életében eljön a pillanat, amikor észreveszi, hogy a lefőzött pogácsa nem olyan, mint régen. Vizes, szétesik, esetleg konkrétan víz áll a zacctartályban.

Ennek oka a főzőegység és a csatlakozó szelep tömítéseinek elhasználódása. Ilyenkor egyrészt a víz a főzés közben csepeg, csurog, ahol tud, jó esetben a zacctartályban landol, rossz esetben a gép alatt, mellett jelenik meg. Ha csak vizes a pogácsa, de konkrétan víz nem jelenik meg sehol, az többnyire a kevés kávénak köszönhető. Első körben próbáljunk pár főzést erősebbre állított aromával készíteni, amivel egy picit több kávét darál a gép. Ha nem segít, elképzelhető, hogy túl finomra állítottuk a darálót. Állítsuk nagyobb szemcseméretre.
Erősen gépfüggő, de általánosságban elmondható, hogy a többségük, nem alkalmas a nagyon finom darálék lefőzésére. Körülbelül a grízes finomságú, inkább annál picit durvább őrlemény, ami a legtöbb gép esetében optimális.

Új hozzászólás

Kérjük töltsön ki minden kötelező mezőt, amit csillag (*) jelöl. A HTML használata nem engedélyezett.